Twaalf bedden voor tijdelijke zorg in Anholt Assen

Interzorg Anholt heeft vanaf 1 september twaalf bedden beschikbaar voor mensen die tijdelijk extra medische zorg en toezicht nodig hebben. De patiënten zijn te ziek om thuis te zijn, bijvoorbeeld na een operatie, maar niet ziek genoeg om langer in het ziekenhuis te blijven.

De huisarts is bij dit ‘kortdurend eerstelijnsverblijf’ in het Asser verpleeghuis het aanspreekpunt en de eerstverantwoordelijke voor de patiënten. Zij kunnen een beroep doen op de specialisten van Interzorg, bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Zorg en behandeling zijn gericht op herstel en terugkeer naar huis, zodat mensen zo snel mogelijk hun eigen leven weer kunnen oppakken.

,,We horen van huisartsen dat hieraan behoefte is. Voorheen vielen deze mensen tussen wal en schip: te ziek om zelfstandig thuis te herstellen, niet ziek genoeg voor een zorgindicatie op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz)’’, zegt Anholt-manager Bert Vos.

Behalve na een medische ingreep kan tijdelijk extra zorg en behandeling ook nodig zijn voor mensen die even een terugslag hebben in hun gezondheidstoestand of een bijkomende acute aandoening waarvan ze moeten herstellen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.