Twaalf minderjarigen gehoord voor vernielingen oude dierentuin

De politie heeft inmiddels twaalf verdachten gehoord over de vernielingen in de oude dierentuin in Emmen. Daar werd tijdens het pinksterweekend een ravage aangericht.

Alle verdachten zijn minderjarig en komen uit Emmen en omstreken. Van de vijf jongeren die de politie vorige week aanhield, zit niemand meer vast. Ze blijven wel verdachte.

Meer aanhoudingen

De politie kan nog geen uitspraken doen over de totale omvang van de groep verdachten, maar sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Er zijn dus nog meer verdachten in beeld.

Sociale media

De jongeren konden aangehouden worden nadat er beeldmateriaal van de vernielingen opdook op ineternet. De politie is blij met de rol van sociale media in deze zaak, maar roept mensen wel op om beelden altijd eerst naar hen te sturen. ,,We moeten als maatschappij oppassen voor het klakkeloos verspreiden van informatie en het aan de schandpaal nagelen van verdachten", aldus een woordvoerder.

Als het onderzoek naar de vernielingen is afgerond, bepaalt de officier van justitie wat er met de verdachten gaat gebeuren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.