Twee Asser scholen in de prijzen bij eerste VO Challenge

Scholengemeenschap Vincent van Gogh Salland uit Assen is winnaar geworden van de eerste VO Challenge; een wedstrijd voor scholen in het voortgezet onderwijs uit Drenthe en Friesland om een duurzaamheidscampagne op touw te zetten.

Team Green Terra van Terra Assen maakte door middel van zonnepanelen inzichtelijk wat die kunnen opleveren op hun school. Zij wonnen de prijs voor de beste manier van energiebesparing.

‘Vincent van Gogh’ presenteerde niet alleen de beste duurzaamheidscampagne, het won ook de prijs voor de beste campagne op social media. De leerlingen mogen binnenkort een dagje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

,,Wij willen Directeur Philip Messak vragen of wij gras op het dak mogen voor isolatie, zodat de verwarming lager kan,’’ aldus een leerling van CS Vincent van Gogh.

De leerlingen hebben ook voor elkaar gekregen dat op hun school de centrale verwarming standaard twee graden lager is gezet. Deze bewustwording van energieverbruik en -besparing is er de reden van dat de Asser school er met de hoofdprijs vandoor ging.

Energy Challenges daagt kinderen en jongeren uit om slim met energie om te gaan. Het is een spel op school en voor scholen onderling, waarbij leerlingen het energieverbruik op hun school analyseren en in teamverband een origineel plan bedenken om zoveel mogelijk te besparen en zoveel mogelijk mensen op school en omgeving te activeren voor duurzaam gedrag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.