Twee aanhoudingen na vierde avond van onrust in Coevorden

Een agent controleert een auto die de wijk Poppenhare in Coevorden in wil. Foto: Persbureau Meter

Twee automobilisten zijn aangehouden nadat ze zondagavond „al toeterend” door Coevorden reden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. In Coevorden is het in de wijk Poppenhare sinds de jaarwisseling al meerdere dagen onrustig. De gemeente gaat met de buurtbewoners in gesprek over de ongeregeldheden.

De onrust startte na oudejaarsavond in de wijk Poppenhare, gevolgd door vrijdag- en zaterdagavond. „Een groep tussen de dertig, veertig, vijftig personen” verzamelden zich elke avond, schatte de woordvoerder in. Dat zijn zowel bewoners van de wijk als mensen van daarbuiten. „Zaterdagavond werd de politie bekogeld met zwaar vuurwerk, waardoor zij zich niet meer veilig voelden.” Reden voor de inzet van de mobiele eenheid (ME). Er werden vijf mensen aangehouden.

Gebiedsverordening

Zondag is er een gebiedsverordening ingesteld, waardoor de wijk alleen nog toegankelijk was voor bewoners. Daarop reden meerdere mensen met auto’s al toeterend door andere delen van de Drentse stad, waarbij de twee aanhoudingen zijn verricht. „Sinds 23.00 uur zondagavond was het rustig”, zegt de woordvoerder. De gebiedsverordening blijft tot 2 april van kracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe