Twee maanden cel voor Asser ruitengooier

De 40-jarige Assenaar Marvin P. die ruiten ingooit voor een dak boven het hoofd, is woensdag veroordeeld tot twee maanden cel.

Een uitzichtloze zaak, zo noemde de officier van justitie de kwestie. Het Openbaar Ministerie (OM) zit sinds 2013 met de ‘ruitengooier’ in de maag. De Assenaar wil nergens aan meewerken. ,,Hij gooit ruiten in voor een warme prak en een dak boven het hoofd. Hij krijgt telkens wat hij wil”, zei de officier van justitie.

De Assenaar raakte in 2012 na een scheiding zijn baan en woning kwijt. Hij kreeg tijdelijk onderdak bij het Leger de Heils, maar verbleef daarna in de vrieskou in het Asserbos. De man gooide een ruit in en werd opgepakt. Op die manier had hij gratis eten en onderdak. Hij wilde een woning, een uitkering en met rust gelaten worden, zei de man destijds. Zijn toenmalige advocaat Hugo Pellinkhof zamelde geld in, als startkapitaal voor het verkrijgen van een woning. Maar ook dit gebaar werd door de Assenaar afgeketst.

Sindsdien is het vaste prik: De man komt op straat terecht, gooit een ruit in, meldt zich op het politiebureau en wordt ontvangen met koffie en een maaltijd. In augustus 2014 was de maat vol en stuurde de rechter hem naar de kliniek voor veelplegers. In de kliniek werkte de man niet mee aan behandeltrajecten en heeft hij de twee opgelegde jaren in zijn cel uitgezeten.

Op 1 september ging het opnieuw mis. De man gooide in Assen aan het Mercuriusplein een ruit van een pand aan diggelen. De Assenaar zit sindsdien vast. Hij liet zich niet vervoeren naar de zitting en werd bij verstek veroordeeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.