Stilstaand beeld van filmpje van de vechtpartij. Beeld: VKMag

Twee mannen veroordeeld voor aandeel in bloedige vechtpartij bij grillroom Jaffa in Emmen

Stilstaand beeld van filmpje van de vechtpartij. Beeld: VKMag

Twee mannen uit Schoonebeek en Emmen (23 en 35) zijn dinsdag door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een bloedige vechtpartij in grillroom Jaffa in Emmen.

De verdachten zaten na het stappen te eten in de grillroom, in de nacht van 27 januari 2018. Na een woordenwisseling met een groepje andere bezoekers en het gooien van een vorkje liep het totaal uit de hand.

De grillroom veranderde in een ravage. Na een vechtpartij, waarbij zes mannen in twee groepen betrokken waren, lagen meubilair, glas- en bordscherven en bestek verspreid door de shoarmazaak. De vloer zat onder het bloed, omdat een slachtoffer een slagaderlijke bloeding aan zijn arm opliep.

Drie mannen van de andere groep zijn eerder al veroordeeld. De oudste van het stel, een 25-jarige Emmenaar, kreeg de zwaarste straf: 240 uur werkstraf en vijf maanden voorwaardelijke celstraf. De beide verdachten die twee weken geleden voor de rechtbank stonden, vinden dat zij slachtoffers zijn en geen daders. De rechtbank vindt dat ze wel schuldig zijn aan geweldpleging. „Er is voldoende bewijs voor hun aandeel in de vechtpartij.”

Positieve lijn

Bij de strafbepaling heeft de rechtbank rekening gehouden met de grote rol in de vechtpartij van de mannen uit het andere kamp. De twee verdachten zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur met een proeftijd van een jaar. Er waren onvoorwaardelijke werkstraffen geëist. De rechtbank wijkt daar onder meer vanaf, omdat de vechtpartij al lang geleden plaatsvond. ,,De positieve lijn in hun leven moet niet onderbroken worden door een straf voor een daad van bijna drie jaar geleden.”

Een derde verdachte moet nog voor de rechter verschijnen. Dat is de man die de slagaderlijke bloeding opliep.

menu