Twee nieuwe tips na uitzending over moord op Marcel Hoogerbrugge

De politie heeft vrij snel na de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Marcel Hoogerbrugge (49) uit Hoogeveen twee nieuwe tips gekregen.

Zoektocht in water naar mogelijk moordwapen Marcel Hoogerbrugge (+foto's vermiste fiets)
Lees verder

Dat maakte de politie zelf bekend. De moordzaak kreeg maandagavond opnieuw aandacht. Ook heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

De Landelijke Eenheid van de politie gaat donderdag opnieuw de directe omgeving rond de moordplek onderzoeken. Ook wordt in het kanaal achter de woning aan de Industrieweg op industrieterrein De Wieken in Hoogeveen.

Grof geweld

Hoogerbrugge, een oud-militair die een teruggetrokken bestaan leidde, werd op 20 december 2017 dood aangetroffen in zijn woning door zijn ouders. Hij is met fors geweld om het leven gebracht, maar sporen van braak zijn nooit aangetroffen.

De recherche is ook naarstig op zoek naar een vermiste huurfiets. Die zou begin december - dus voor de moord op Hoogerbrugge - spoorloos zijn verdwenen na te zijn weggenomen bij een verhuurbedrijf bij het station van Hoogeveen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.