Twee noorderlingen toegevoegd aan terrorismelijst

Een 22-jarige man, geboren in Assen, en een 17-jarige man, geboren in Smallingerland, zijn toegevoegd aan de Nederlandse terrorismelijst.

Het gaat om Baraa Ibrahim Ahmad en Jihad Saleh, meldt de Nederlandsche Bank. Op de lijst staan momenteel 48 mensen en drie organisaties van wie de banktegoeden zijn bevroren.

Het is niet duidelijk op grond waarvan het besluit is genomen om de twee mannen op de lijst te zetten. De Nederlandsche Bank meldt dat het hier om uitreizigers gaat. Het is niet bekend waar ze momenteel verblijven.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.