Twee ton voor ‘leuke ideeën' Meppel

Burgers, bedrijven en instellingen kunnen een leuk idee indienen bij de gemeente Meppel. Die stelt tot 2018 twee ton per jaar beschikbaar voor initiatieven uit de samenleving. Het aanjaagbudget.

Een straat samen met de buren opknappen, een verzamelpand met kunstenaars beginnen, een feest organiseren. Wie een leuk idee heeft voor in Meppel, burger of bedrijf, kan het indienen bij de gemeente. Volgende week wordt de speciale website hiervoor open gezet met een digitaal aanvraagformulier. Vanaf dan zal er twee keer per jaar een indienmoment zijn. De eerste deadline voor het indienen van plannen is op 31 augustus.

Het bedrag dat kan worden toegekend kan variëren van een paar honderd euro tot tienduizenden euro's, afhankelijk van het plan. Voor 2015 is er een ton gereserveerd, omdat het al halverwege het jaar is. Het idee komt voort uit het collegeprogramma. Wethouder Koos de Vos: ,,We willen het initiatief uit de samenleving hiermee stimuleren. Het mag van alles zijn, als het maar aan een paar criteria voldoet.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.