Tweede Brandweerpost Assen naast de Gamma

De tweede brandweerpost van Assen komt in een loods aan de Stelmakersstraat vlakbij de bouwmarkt Gamma. De nevenpost op de gemeentewerf gaat dicht.

Eerder dit jaar bleek dat de nevenpost een te zware wissel op de vrijwilligers trok. Twee jaar geleden opende de nieuwe brandweerkazerne aan de Mien Ruysweg de deuren. Daarnaast bleef er een nevenpost op de gemeentewerf. De vrijwilligers werkten nog via een roosterpost, wat als zwaar werd ervaren. Daarop werd het piepersysteem ingevoerd.

Piepers

Maar met dit nieuwe systeem moest er ook een tweede, volwaardige post in Assen komen. ,,Arbotechnisch en ruimtelijk kon dat echt niet op de gemeentewerf’’, zegt burgemeester Marco Out. ,,Als de brandweermannen een zware inzet hadden gehad, konden ze dat niet fatsoenlijk nabespreken.’’

In de loods aan de Stelmakersstraat is wel ruimte voor een kantine en genoeg kleedruimte. Out: ,,Ook de opkomsttijd wordt net een beetje beter. Je zit vlakbij de woonwijken.’’

Budget

De verhuizing kost eenmalig een ton euro, omdat de post op de gemeentewerf afgeschreven moet worden. Daarna kost de volwaardige post jaarlijks 20.000 euro extra dan het huidige budget. Als de raad het plan goedkeurt moet de post rond de zomer van 2017 verhuizen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.