Tweede dodelijk slachtoffer na aanrijding op N34

Het ongeluk maandagmiddag op de N34 bij de afslag Emmen-West heeft een tweede slachtoffer geëist.

In het UMC in Groningen is dinsdag ook de 82-jarige echtgenote van de chauffeur overleden aan de gevolgen van verwondingen die ze had opgelopen bij de botsing met een vrachtwagen. De chauffeur zelf, een 85-jarige inwoner van Emmen, was ter plaatse al overleden.

Volgens omstanders gebeurde het ongeluk omdat de chauffeur na het verlaten van de oprit richting Groningen direct wilde keren op de N34. Vanwege werkzaamheden aan de oprit richting Holsloot kon het verkeer vanaf de Rondweg niet rechtstreeks de N34 in zuidelijke richting oprijden. Bij het keren werd de auto in de flank geraakt door een achteropkomende vrachtwagen. De politie kan deze toedracht niet bevestigen. Volgens een woordvoerder moeten er nog veel getuigen worden gehoord en is het wachten ook nog op een rapport van de technische recherche.

De botsing op de N34 kende een bizar vervolg: tien minuten later vond enkele honderden meters ten noorden op dezelfde weg een flinke aanrijding plaats tussen een ziekenwagen en een kerende auto. Daarbij raakte wonderwel niemand zwaar gewond. De ambulance was juist op weg naar het eerste ongeluk. De ziekenwagen reed pal achter een andere ambulance en werd dardoor over het hoofd gezien door de bestuurder van de personenauto. Die wilde keren om de file te vermijden. De twee inzittenden van de personenauto en een ziekenbroeder konden ter plekke worden behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.