Tweet wijkagent Emmen veroorzaakt ophef

Een wijkagent uit Emmen veroorzaakte in de nacht van woensdag op donderdag met zijn tweet over gelukzoekende Marokkanen commotie op sociale media.

In de tweet, verstuurd van het Twitteraccount @PolitieMMctrum, stond: ,,Laatste trein in Emmen met een paar gelukzoekende Marokkanen. Willen naar Ter-Apel maar bus gemist. Fijne wandeling dan maar!!” De tweet werd in de loop van donderdag verwijderd, maar vond snel zijn weg naar verschillende websites.

De politie Zuidoost-Drenthe laat op Facebook weten de medewerker te hebben aangesproken op zijn actie. Uit de reacties op de pagina blijkt dat veel mensen dat niet voldoende vinden.

,,De teamleiding heeft met het verwijderen van de tweet duidelijk het signaal gegeven dat we dit als politie niet moeten willen", zegt Anthony Hogeveen namens de politie. ,,Van een maatregel moet ook een lerend effect uitgaan, daarom is er gekozen voor een stevig gesprek tussen de leidinggevende en de bewuste agent. Ik kan je nu al vertellen dat de betreffende collega hier goed van heeft geleerd."

Ook Achmed Marcouch, PvdA-kamerlid, sprak op Twitter zijn afschuw uit over het bericht. ,,Dit kan niet waar zijn! Gedrag niet professioneel en wijkagent onwaardig, hoop dat de leiding @Politie optreedt en corrigeert #waarden."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.