Twintig maanden cel voor cokedealer uit Schoonebeek

Een 23-jarige Schoonebeker is veroordeeld tot twintig maanden cel (acht voorwaardelijke) voor het dealen van cocaïne in Emmen. Dat deed hij volgens de rechtbank tussen juli 2016 en in april dit jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 2,5 jaar cel geëist, maar die straf vindt de Asser rechtbank te hoog, vanwege zijn leeftijd en omdat hij nooit eerder voor drugshandel is veroordeeld.

Schulden

De man vertelde tijdens de rechtszaak dat hij werd gedwongen door anderen, bij wie hij schulden had. Hij moest telkens een deel van de winst afgedragen. Ook vertelde hij te zijn ontvoerd en beroofd van zijn drugs in februari vorig jaar. Door wie wilde hij niet zeggen. De Schoonebeker zou een van de slachtoffers zijn van de zoon van ex-No Surrender-leider Henk Kuipers. Zijn 18-jarige zoon wordt verdacht van enkele ontvoeringen in Emmen.

In het huis van de Schoonebeker vond de politie bij zijn aanhouding bijna 30.000 euro contant geld. Volgens het OM drugsgeld. De rechtbank bepaalde dinsdag dat hij het bedrag niet terugkrijgt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.