Tynaarlo doet kavels Ter Borch in verkoop

De voltooiing van de nieuwbouwwijk Ter Borch bij Eelderwolde is weer een stukje dichterbij nu de gemeente Tynaarlo elf kavels in de verkoop doet.

De kavels zijn gelegen op De Vuurjuffer in de buurt Rietwijk-Zuid. Het zijn de laatste kavels die in dit deel van de wijk in de verkoop gaan. De prijs van de kavels varieert van circa 180.000 tot 232.000 euro, inclusief BTW. Wethouder Nina Hofstra (VVD) verwacht 1,82 miljoen euro aan de verkoop over te houden, dat is 190.000 euro meer dan begroot.

Ter Borch is een waterrijke wijk. De nieuwe kavels liggen dan ook allemaal aan het water en hebben een tuin op het zuiden. Dit verklaart volgens de gemeente Tynaarlo de relatief hoge prijs van de kavels. Van een eerdere verkoopronde in Rietwijk-Zuid, die in totaal 29 kavels omvatte, zijn nog zeven kavels te koop, die niet aan het water liggen. Verder zijn er in dit deel van de wijk nog zeven kavels onder optie. De andere vijftien kavels zijn al verkocht.

Gegadigden kunnen zich tot donderdag 16 juni inschrijven. Als er meerdere mensen zich voor één kavel hebben ingeschreven, treedt een lotingsprocedure in werking.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.