Tynaarlo investeert in luchthaven Eelde

De gemeente Tynaarlo gaat investeren in Groningen Airport Eelde. Dinsdagavond stemde de gemeenteraad voor een bijdrage van 1,84 miljoen euro.

Met 13 stemmen voor en 8 tegen werd het voorstel voor een investering in Groningen Airport Eelde aangenomen. In de raadszaal in Vries was de blijdschap van de gezichten van de van de burgemeester en wethouders af te lezen. Volgens het college is de luchthaven een basisvoorziening in het Noorden die belangrijk is voor het vestigingsklimaat van bedrijven.

,,Ik ben heel blij”, zegt burgemeester Marcel Thijsen. ,,Groningen Airport Eelde is belangrijk voor de regio en levert veel werkgelegenheid op, vooral in Tynaarlo.”

Reserves

De 1,84 miljoen euro wordt gehaald uit reserves voor grote investeringen van de gemeente. Dat het voorstel werd goedgekeurd was allesbehalve vanzelfsprekend. In december was er nog geen meerderheid voor steun aan Eelde.

Harm Post, scheidend directeur van Groningen Seaports in Delfzijl, kreeg het voor elkaar om beweging in de zaak te krijgen. Post vertelde dat bedrijven bereid zijn te investeren in de luchthaven, waarmee de grootste bezwaren van D66 werden weggenomen.

Stemmen

VVD, ChristenUnie, CDA en Gemeentebelangen Tynaarlo stemden voor. D66-voorman Armand Jennekens was afwezig. Twee van de drie overige D66-raadsleden stemden voor het voorstel. Ook Casper Kloos van Leefbaar Tynaarlo hoorde bij de voorstemmers.

Eerder was hij nog niet overtuigd van het nut van de investeringen. ,,Jullie zouden vaker naar hem moeten luisteren”, zei burgemeester Thijsen tegen de andere twee leden van Leefbaar Tynaarlo, die tegen de investering stemden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Vliegveld Eelde
menu