Tynaarlo maakt meer werk van homo-emancipatie

Meer geld voor de bestrijding van discriminatie en voor voorlichting op scholen. Tynaarlo gaat meer doen tegen discriminatie van homoseksuelen en transgenders (LHBT’ers).

Dit besloot een grote meerderheid van de gemeenteraad dinsdag na een motie van GroenLinks en de PvdA. Dinsdag hesen burgemeester Marcel Thijsen en fractievoorzitter Oscar Rietkerk van GroenLinks al de regenboogvlag bij het gemeentehuis vanwege Coming Out Day. Maar GroenLinks vindt dit niet ver genoeg gaan en stelt de ttgemeente het LHBT-vriendelijke beleid concreet vorm moet geven.

De gemeente gaat structureel 5000 tot 10.000 euro per jaar uittrekken om de samenwerking met het Meldpunt Discriminatie te verbeteren, voorlichting over homoseksualiteit en transgenders op scholen te verbeteren en om de veiligheid van deze doelgroep te bevorderen.

Volgens Rietkerk lijkt het in Nederland allemaal in kannen en kruiken, maar worden homo’s, lesbiënnes en transgenders ook in Drenthe nog vaak uitgescholden en geïntimideerd. De gemeente heeft volgens hem een belangrijke taak om alle inwoners een veilige woonplek te bieden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.