Tynaarlo zet in op scholen en sport

VRIES Nieuwe scholen en nieuwe sportvoorzieningen. Daar zet de gemeente Tynaarlo het komende jaar op in. Er is geld voor vrij gemaakt in de begroting voor 2017.

Komend jaar wil Tynaarlo een plan maken voor nieuwe scholen en sportaccommodaties in Zuidlaren. Dat betekent volgens financieel wethouder Nina Hofstra (VVD) dat er scholen dicht gaan en in een nieuw gebouw moeten samenwerken. Ook sportvelden en sportzalen in het dorp wil de gemeente proberen samen te voegen.

De twee andere grote kernen van Tynaarlo, Vries en Eelde, gaan Zuidlaren voor. In Vries is na lang touwtrekken begonnen met de verbouwing van de christelijke school. Volgend jaar volgt de openbare school in het dorp. Net als scholen in Tynaarlo en Eelde. Het college wil ook de sportvoorzieningen in Eelde-Paterswolde en Tynaarlo aanpakken.

De begroting van 2017 laat een klein overschot van bijna 2 ton zien. Met dank aan de hogere uitkering van het gemeentefonds. Wethouder Hofstra juicht niet te hard. ,,Een kleine tegenvaller en die twee ton is weer op.”

Het nieuwe jaar biedt Tynaarlo een paar onzekerheden. Wat gaat er namelijk met Groningen Airport Eelde gebeuren? Tynaarlo is aandeelhouder van het vliegveld. Hofstra: ,,Welke optie ook gekozen wordt, het gaat ons geld kosten.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.