Uitmarkt en Stadsbbq: dubbel feest in Emmen

De opening van het culturele seizoen in Emmen wordt een dubbel feestje: de Uitmarkt Emmen en de plaatselijke Stadsbbq hebben de handen ineengeslagen voor één groot feest. Plaats van handeling: het Rensenpark.

Vorig jaar verregenden beide festivals en moesten delen van het programma worden afgebroken. ,,Maar we hebben nu volop zon besteld, dus het komt goed’’, lacht Rineke Marwitz, directeur van de feestelijkheden. De uitmarkt bestaat inmiddels zo’n twintig jaar en kreeg een enorme boost toen het programma gelinkt werd aan dat van De Opening, het eenmalige openingsfeest van de centrumvernieuwing in Emmen.

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september is het Rensenpark - de oude dierentuin aan de Hoofdstraat - het decor voor, wat officieel heet, Uitmarkt Emmen Stadsbbq Edition. Dat klinkt als iets eenmaligs maar Marwitz bezweert dat de samenwerking een vervolg krijgt als alles een beetje naar wens verloopt. ,,En noem het vooral geen Uitmarkt, want dan krijgen we Amsterdam over ons heen’’, aldus Marwitz.

Opvallend is dat zo’n beetje heel artistiek Emmen bij het festival betrokken is. Om te beginnen zijn dat de vijf partners uit de Emmer cultuurwereld: Atlas Theater, bibliotheek, Centrum Beeldende Kunst, De Kunstbeweging en Unplug and Play artiestenvereniging. Maar daar blijft het niet bij. De ‘bewoners’ van het Rensenpark zetten hun ateliers open en organiseren workshops, Kenniscafé en Filmhuis doen ook een inhoudelijke duit in het zakje.

Op het festival treden zowel regionale als landelijk bekende artiesten op. Trekkers van het programma zijn onder meer het van oorsprong Asser duo Tangarine en de Emmer zanger Bouke. Ook dj Gerard Ekdom komt naar Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.