Uitstel besluit bieb kost Coevorden geld

Alle bibliotheken in de gemeente Coevorden zouden gesloten worden, op die in de stad na. Na veel kritiek volgt nu uitstel. Ook dat kost geld.

Net als over de sportparken praat Coevorden ook al tijden over de bibliotheken. Eind vorig jaar werden de bezuinigingen even een halt toegeroepen, met een uitstel voor een half jaar. Ondertussen liep de vestiging in Dalen voorop met de bibliotheek nieuwe stijl. Noodgedwongen overigens, want vanwege de sloop van De Spinde moest deze voorziening uitwijken naar de Burgemeester Wessels Boerschool. Maar zo zag de gemeente de nieuwe bibliotheek graag: niet een eigen gebouw, maar een uitleenpunt in bijvoorbeeld school of dorpshuis.

De bibliotheek in Aalden had toen al het loodje gelegd. Als eerste werd dit filiaal slachtoffer van de bezuinigingen. Oosterhesselen en Schoonoord zouden september dit jaar volgen, Sleen per 1 januari 2017. Burgemeester en wethouders willen alle drie nu in ieder geval dit jaar nog openhouden, in afwachting van antwoord op de vraag welke rol de bibliotheek overmorgen moet spelen in de samenleving. Het langer in stand houden van de vestigingen kost 45.000 euro. Dinsdag oordeelt de Coevorder politiek over dit voorstel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.