De politie heeft na de uitzending van het RTL5-misdaadprogramma Crime Desk twee tips gekregen over de schietpartij bij snackbar Kwalitaria Bargeres in Emmen. In de uitzending van afgelopen woensdagavond kwam het delict aan bod.

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december werd er zeker negen keer geschoten op een geparkeerde bezorgauto van de genoemde snackbar. Eén kogel kwam aan de andere kant van de auto weer naar buiten en zorgde voor glasschade aan een tweede bezorgwagen. Ook werden er kogels aangetroffen in een van de hoofdsteunen en een band.

De schutter komt even in beeld

Omdat de politie er niet in slaagde de zaak op te lossen, riep zij de hulp in van het RTL5-misdaadprogramma Crime Desk. In de uitzending werden camerabeelden vertoond. De schutter komt hierop even in beeld. Het gaat om een man met een fors postuur. Hij droeg een gewatteerde jas en had een opvallend loopje.

De man kwam op een scooter met windscherm, die door iemand anders werd bestuurd, naar de cafetaria toe. De politie is vooral op zoek naar mensen die op het moment van schieten in de buurt op pad waren om hun hond uit te laten.

‘Ik heb met niemand ruzie’

Snackbareigenaar Michael Schimmel heeft niet de indruk dat de actie persoonlijk tegen hem was gericht. ,,Dat kan ik me niet voorstellen. Ik word door niemand bedreigd en heb ook met niemand ruzie’’, zo liet de ondernemer eerder al aan Dagblad van het Noorden weten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe