Unaniem nee tegen begraven bij Grolloo

De gemeenteraad van Aa en Hunze ziet niets in een natuurbegraafplaats aan de Uteringsweg bij Grolloo. Het plan is unaniem afgeschoten, omdat de plek omgeschikt wordt geacht. Wel is afgesproken dat er beleid wordt gemaakt hoe er moet worden omgegaan met een volgende aanvraag voor een natuurbegraafplaats. Bij Eext ligt al de enige Drentse natuurbegraafplaats – Hillig Meer - maar dat hoeft niet de enige te blijven in de gemeente.

Initiatiefnemer Ab van Middelkoop voor de natuurbegraafplaats bij Grolloo wilde het huidige bosje aan de Uteringsweg veranderen in een prettig natuurgebied, waar begraven kan worden. Kleinschalig met slechts een graf per honderd vierkante meter en daarom vooral bedoeld voor de natuurliefhebber. Maar voor de raad was het vooral een probleem dat het gebied dan wel voor eeuwig op slot wordt gezet gemeente de verantwoordelijkheid voor de graven krijgt als de onderneming stuk loopt.

Volgens de eigenaar van Hillig Meer is dat laatste risico zeker aanwezig, omdat de behoefte aan begraven in de natuur niet heel groot is in Nederland. Hooguit twee procent is geïnteresseerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.