Unicef eert trouwe vrijwilliger uit Rolde

Vic Visser-Mulder is al ruim veertig jaar voor Unicef actief. Reden voor het kinderfonds van de Verenigde Naties om haar vrijdag in het zonnetje te zetten.

Met koffie en taart is het jubilieum van Vic Visser (70) gisteren gevierd in de woning van Vic Visser en haar man Peter in Rolde. Om precies te zijn begon haar dienstverband bij Unicef op 10 januari 1976.

Afgelopen Bevrijdingsfeest was ze nog te vinden op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Verder heeft ze voor Unicef Drenthe bestuurswerk gedaan en was ze onder meer depothouder, wat inhield dat ze de artikelen van Unicef beheerde en verstrekte aan de andere vrijwilligers om te verkopen, waarbij de opbrengst voor Unicef is.

Ze was betrokken bij de inrichting van een Unicef-winkel bij warenhuis Vanderveen. Visser heeft een tijd in Leeuwarden gewoond, waar ze ook voor Unicef de handen uit de mouwen stak.

,,Vic heeft zeker haar sporen verdiend voor Unicef’’, laat een woordvoerster van Unicef Drenthe weten. ,,We vinden het erg bijzonder dat iemand zolang als vrijwilliger aan een goed doel verbonden is.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.