Univé verstrekt leden thuiszorg vergoedingen

assen Zorgverzekeraar Univé gaat cursussen en mantelzorg-uren voor leden van thuiszorgverenigingen vergoeden.

Daarover zijn afspraken gemaakt met zeventien thuiszorginstellingen waaronder Icare, Meander, Thuisleven en Thuishotel. Dat zijn voormalige kruisverenigingen, gelieerd aan de tegenwoordige thuiszorgbedrijven, waar honderdduizenden ouderen nog steeds lid van zijn.

Verzekerden met een aanvullende polis van Univé krijgen een budget waarmee ze cursussen die worden gegeven door de thuiszorgverenigingen kunnen volgen. Het gaat om valcursussen, weerbaarheidstrainingen en scholingen op het terrein van het geheugen, voeding, slapen en bewegen. De cursussen zijn gratis voor de leden tot het bedrag van 350 euro bij de goedkoopste AV-polis.

Naast de cursussen komt er een hogere vergoeding voor mantelzorgers. Mensen die voor een hulpbehoevende naaste zorgen, kunnen eventjes ontlast worden door een mantelzorgmakelaar in te schakelen of vervangende mantelzorg.

Univé is in Noord-Nederland een grote schadeverzekeraar, maar op zorggebied een redelijk kleine verzekeraar. De meeste Drenten zitten bij Zilveren Kruis (van Achmea), de Groningers bij Menzis en de Friezen bij De Friesland (ook van Achmea). Univé groeit wel licht, vooral in Drenthe.

De zorgverzekeraar stelt meer te willen investeren in thuiszorg. In Emmen houdt de verzekeraar ook een proef met een zogeheten Langer Thuis-coach. Dat is iemand die vanuit een Univé-kantoor oudere verzekerden helpt bij vragen over huishoudelijke hulp, bewaking, mogelijkheden voor maaltijdservice en hulp in huis. Het aantal abonnementen op de Langer Thuis-coach valt met twintig stuks nog wat tegen, maar er is volgens Univé wel veel vraag naar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.