Update: Broertje en zusje omgekomen bij woningbrand Emmen (+video)

Bij een brand aan de Laan van de Marel in Emmen zijn zaterdagochtend een 6-jarig jongetje en zijn 5-jarige zusje om het leven gekomen.

Bij een brand aan de Laan van de Marel in Emmen zijn zaterdagochtend een 6-jarig jongetje en zijn 5-jarige zusje om het leven gekomen.

De ouders van de kinderen zijn naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Beide hebben veel rook ingeademd. Het gezin komt oorspronkelijk uit Tsjechië. Bij de brand is ook een hond omgekomen.

Burgemeester van Emmen Eric van Oosterhout kreeg om kwart over acht een telefoontje over de brand: "Het is afschuwelijk, ik heb er geen woorden voor. Ik heb zonet nog gesproken met de buurvrouw van het gezin en die is heel erg geschrokken. Slachtofferhulp is er voor haar en gaat ook de buurt rond of er meer mensen hulp nodig hebben." 

Bron: Van Oost Media

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan. Twee traumahelikopters en vier ambulances waren bij de brand ter plaatse. De brand brak rond tien voor acht vanochtend uit.

Mensenlinq.nl heeft een condoleanceregister geopend voor het omgekomen broertje en zusje.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.