Update: Vier woningen onbewoonbaar verklaard na grote brand in Veenoord

De brandweer probeerde met een ladder een woning in Veenoord binnen te gaan. Foto: VanOost Media

Vier woningen aan de Rooseveltstraat in Veenoord zijn na een grote brand in de nacht van zaterdag op zondag onbewoonbaar verklaard. Een van de woningen brandde volledig uit. Alle acht woningen in het pand zijn ontruimd. De politie gaat niet uit van brandstichting.

Tussen drie uur en half vier ‘s nachts brak de brand uit. Omwonenden zouden wakker zijn geworden na een harde knal, en schakelden de brandweer in. Uiteindelijk is er opgeschaald naar het sein grote brand. De politie gaat niet uit van brandstichting.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Er raakte niemand gewond. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam, waren er al geen mensen meer in het pand door het optreden van een buurtbewoner. Hij kwam net thuis toen de brand zich ontwikkelde en alarmeerde de bewoners.

Onbewoonbaar

Het gebouw bestaat uit acht woningen, vier op de bovenverdieping en vier op de benedenverdieping. Een van de bovenwoningen brandde volledig uit. De drie andere bovenwoningen raakte dusdanig beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Alle acht bewoners worden momenteel elders opgevangen, waarvan er twee momenteel in een hotel verblijven. De anderen worden opgevangen bij familie of vrienden.

Woningbouwvereniging Woonservice kijkt samen met een aannemer naar de mogelijkheden voor huisvesting voor de mensen die niet meer terug kunnen naar hun woning. Maandag zal alle schade worden opgenomen.

menu