VV LEO doet aangifte: ‘Een van de daders herkend’

Voorzitter Henrian Klok van voetbalvereniging LEO uit Loon doet aangifte van de vernielingen die zaterdag op het sportpark van de club werden aangericht.

De daders kregen een ultimatum: zij konden zich tot vanochtend 10.00 uur bij hem melden. Klok wilde ze de kans geven om het alleen met de verzekering af te handelen. „Als we aangifte doen komt de politie er bij kijken en krijgen ze een strafblad. Dan ben je nog veel verder van huis”, zei hij daar gisteren over.

Als de telefoon op dinsdagochtend ook op de deadline niet overgaat, is het voor de voorzitter duidelijk: niemand zal zich melden. „Heel jammer. Ik heb net een afspraak gemaakt met de politie. Donderdag 19 juli kan ik er terecht voor de aangifte.”

Dader herkend

Anders dan hij gisteren wilde toegeven, heeft Klok de daders op beeld. „Sinds anderhalve maand hebben we camera’s hangen, naar aanleiding van eerdere vernielingen. Ik wilde de daders niet wijzer maken dan ze zijn.” In totaal gaat het om drie jongens, weet de voorzitter. „Van een van hen weten we zeker wie het is.”

Nieuw terras wordt uitdaging

Volgens Klok is het nog een uitdaging om een nieuw terras neer te zetten. „Het is dan wel zomerstop, er wordt toch gebruik gemaakt van de faciliteiten. Maar alle tafels en stoelen zijn kromgetrokken. Om dat met bierviltjes onder de poten op te lossen gaat natuurlijk niet, zelfs wij hebben niet zoveel op voorraad. Gelukkig gaan de herstelwerkzaamheden op het dak voorspoediger. En de olievlek op het terras kan ook verwijderd worden. Uiteindelijk ziet het er straks weer als nieuw uit.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.