VVD Aa en Hunze: gemeente moet Parkingware tegemoetkomen

De gemeente Aa en Hunze moet alles in werking stellen ICT-bedrijf Parkingware in Gieterveen te behouden. Dat vindt de VVD-fractie van deze gemeente.

„Het college van B en W in onze gemeente zou een ‘rodeloperbeleid’ hanteren, maar daar zien we nu niets van terug”, zegt raadslid Bas Luinge. Dat wil zeggen dat de gemeente alles zou doen om Aa en Hunze aantrekkelijk te maken voor ondernemers. Luinge: „De eigenaar van Parkingware wordt nu zomaar afgewimpeld en dat is niet de bedoeling. Wij willen ondernemers behouden, onder meer voor de werkgelegenheid.”

Verhuizen naar Amsterdam

Afgelopen weekend plaatste Gerard Spin, eigenaar van Parkingware, een bericht op LinkedIn. Parkingware bouwt systemen voor het herkennen van kentekens, waar onder meer de parkeerterreinen rond Schiphol gebruik van maken. In het LinkedIn-bericht kondigde Spin aan dat hij ‘zakelijk afscheid neemt van zijn geliefde provincie’. Hij ziet zich gedwongen zijn bedrijf naar Amsterdam te verhuizen.

Een van de redenen van zijn vertrek is dat de gemeente Aa en Hunze zijn plan voor het aanleggen van een zonneweide bij zijn bedrijf blokkeert. De zonneweide zou niet in het bestemmingsplan passen. Dit terwijl de aanleg van een zonneweide van 4000 vierkante meter nota bene vergunningvrij is, aldus Spin.

Schriftelijke vragen

Dat zo’n innovatieve en duurzame ondernemer zich gedwongen voelt de gemeente te verlaten, baart de VVD zorgen. De liberalen stellen daarom een reeks schriftelijke vragen aan het college van B en W. Zij vragen zich onder meer af waarom Parkingware geen zonneweide mag aanleggen. „Wij hebben begrepen dat er gesprekken zijn geweest met deze ondernemer. Hij heeft zijn plannen besproken maar hij heeft een ‘nee’ als antwoord gekregen. Dat klopt niet, we zouden een ja mitsbeleid hanteren.”

Ook geeft Luinge aan dat een dergelijke zonneweide best in het bestemmingplan past. „Het college heeft in juni nog aangegeven dat een park van 5000 vierkante meter mogelijk is. En anders moeten we een bestemmingswijziging doen. Met een beetje goede wil kan dat.”

Tot slot wil de VVD weten of het college bereid is alles op alles te zetten om Parkingware alsnog voor de gemeente te behouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.