VVD Emmen: windmolens van N34 naar terrein van gasontzwavelingsfabriek

Als het aan de VVD in de gemeenteraad van Emmen ligt worden de zeven windmolens die langs de N34 komen verplaatst naar het terrein van de voormalige gasontzwavelingsfabriek in Emmen.

Die fabriek sloot afgelopen maandag na dertig jaar trouwe dienst de poorten, omdat er niet voldoende zuur gas meer in de bodem van Zuidoost-Drenthe zit. Het terrein naast de weg tussen Emmen en Klazienaveen is overigens eigendom van de NAM, die al andere plannen heeft. De NAM denkt aan een locatie voor de opwekking van duurzame energie als groen gas en waterstof.

Volgens fractieleider Johan Scheltens van de VVD moet het liberale idee serieus onderzocht worden. ,,Dat zou aan een hoop ellende en onzekerheid een einde maken.” Ook wil de VVD minder windmolens op de Pottendijk. Johan Scheltens: “Zet óók die dingen op het industrieterrein. Daar staan ze niet in de weg en daar zitten ook de grootste afnemers. Bij het vaststellen van de Structuurvisie hebben wij ook tevergeefs geprobeerd om windmolens in het tuinbouwgebied van Klazienaveen geplaatst te krijgen. Maar men heeft nooit de moeite genomen die plannen serieus te nemen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.