VVD over Drentse ondernemersprijs: eigen ondernemers eerst

De VVD gaat vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over de gang van zaken bij de Drentse Young Business Award 2016. De prijs ging naar een Rotterdamse en een Twentse startup, maar de VVD wil dat alleen Drenten de prijs kunnen winnen.

Bij de prijs hoort een bedrag van €12.500,-. Via de Ondernemersfabriek Drenthe is de Pronvincie Drenthe als Premium Partner nauw bij de uitreiking betrokken. ,,Dan is het toch wel vreemd dat er geen Drents ontwikkelingsgeld bij Drentse ondernemers terechtkomt'', vindt VVD-Statenlid Gea Weerts.

Volgens de politica past de Drentse Young Business Award prima binnen het TOP-programma Drenthe, waarbij jong en nieuwe ondernemerschap in Drenthe gestimuleerd wordt en startups een podium wordt gegegeven. ,,Maar dan moet je wel Drentse ondernemers hebben. De deelnemers worden nu niet geselecteerd op vestgingsplaats. Dan kan het zijn dat de prijs bij een startup buiten Drenthe terechtkomt. We gunnen de winnaars hun prijs, maar we zien toch wel grag dat Drents onwikkelingsgeld bij Drentse bedrijven terechtkomt.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.