VVD-wethouder Mirjam Pauwels: Niet voor niets kandidaat gesteld

,,Ik heb me niet voor niets kandidaat gesteld.’’ Dat zegt VVD-wethouder Mirjam Pauwels over haar ambities voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar.

Pauwels is op de 49ste plek beland van de voorlopige kandidatenlijst van de liberalen voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. ,,Ik ben daar heel blij mee’’, zegt ze. ,,Iedere plek op de lijst is een waardering. En deze plek is dat zeker, vind ik. Waar het uiteindelijk toe leidt, dat moet volgend jaar blijken. Maar ik kijk er naar uit om met Erik Ziengs campagne te gaan voeren in Drenthe.’’

Zittend Tweede Kamerlid Ziengs uit Assen is op plek 23 uitgekomen op de VVD-lijst. Met de huidige peilingen in het achterhoofd lijkt een nieuwe periode in het parlement geen probleem. ,,Ik heb een paar leuke portefeuilles’’, zegt Ziengs (onder meer het mkb en de beperking van de regeldruk voor het bedrijfsleven). ,,Daar ga ik graag mee verder. Ik denk dat de noordelijke input op de lijst heel goed is. Twee aansprekende wethouders uit Groningen en Drenthe en de zittende Kamerleden staan op mooie plekken.’’

De Groninger wethouder Joost van Keulen is op plek 36 terechtgekomen. Kamerlid Arno Rutte staat op plek 20 van de VVD-lijst.

Het partijcongres van het CDA stelde afgelopen weekeinde zijn kandidatenlijst officieel vast. Daarmee werd het andere Tweede Kamerlid uit Assen, Agnes Mulder, definitief op de dertiende plek geplaatst voor haar partij.

Mulder: ,,Het is een mooie plek waar ik met veel enthousiasme en passie de komende tijd de campagne mee in ga. Door op dertien voor Drenthe. Want er is niks mooiers dan je eigen regio vertegenwoordigen.’’ Mulder houdt zich in de Kamer bezig met het mkb, de gaswinning en de energietransitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.