Vaccinatielocatie in Hoogeveen geopend: 375 inwoners kregen maandag hun vaccinatie

Het voormalige kantoorpand waar vanaf 12 april GGD Drenthe mensen tegen corona gaat vaccineren. Foto: Google Streetview

GGD Drenthe heeft maandag de derde Drentse vaccinatielocatie in Hoogeveen geopend.

Bij de locatie aan de De Vos van Steenwijklaan 73 krijgen maandag 375 Hoogeveners hun prik.

Op de begane grond van een voormalig kantoorpand heeft de gezondheidsdienst vijf vaccinatiestraten en een grote wachtruimte ingericht.

Circa 10.000 tot 18.000 prikken per week

De Gemeentelijke gezondheidsdienst zet de komende tijd in Hoogeveen circa 10.000 tot 18.000 prikken per week. In totaal zijn er door medewerkers van GGD Drenthe vanaf begin januari al circa 80.000 vaccinaties toegediend in Emmen en Assen.

Wie krijgt er een prik van GGD Drenthe?

De GGD prikt zorgmedewerkers (langdurige zorg) én mobiele thuiswonenden (geboren in of voor 1951). Dat gebeurt in Assen (de Haar), Emmen en Hoogeveen, zeven dagen per week, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Afgelopen vrijdag kregen de eerste Hoogeveners al hun eerste vaccinatie van hun huisarts. ,,Zij vaccineren andere groepen mensen dan de GGD”. zegt woordvoerder Alexandra van Schubert.

Volgens Van Schubert prikt GGD Drenthe zelf nog niet in de avonden. ,,Hiervoor is het wachten op de grotere leveringen van vaccins. Dat wordt landelijk bepaald evenals wie op welk moment een vaccinatie uitnodiging krijgt.” Mocht die levering toenemen, dan kan de locatie in Hoogeveen het aantal vaccinatiestraten uitbreiden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus