Vader Sharleyne huilt van opluchting en verdriet

Hij huilt van verdriet en opluchting. Dinsdagmorgen hoort de vader van Sharleyne (8) van zijn advocaat dat zijn ex-vriendin (37) uit Hoogeveen is opgepakt op verdenking van moord op haar dochtertje.

,,Ik werd wakker gebeld met het nieuws over de arrestatie”, vertelt Victor Remouchamps uit Emmen.

,,Ik ben opgelucht, maar ook heel erg verdrietig. Ik vind het zo verschrikkelijk wat Sharleyne is aangedaan. Ruim twee jaar heb ik gevochten voor gerechtigheid. Eindelijk gebeurt waar ik al zo lang om vraag. Dat haar moeder nu is opgepakt voelt goed. Maar het doet ook nog steeds heel veel pijn.”

Gestreden voor vervolging

Remouchamps heeft sinds de tragische dood van Sharleyne in juni 2015 gestreden voor de vervolging van zijn ex. Het stel was al enige tijd uit elkaar. Sharleyne is niet zijn biologisch kind. Maar zo heeft hij haar wel altijd gezien. Het meisje werd geboren toen hij een relatie had met de moeder. Ook nadat de relatie met de moeder was verbroken, zag hij Sharleyne regelmatig.

De Emmenaar was er vanaf het begin van overtuigd dat de moeder betrokken was bij de dood van het kind. Het hof gaf hem dit voorjaar gelijk.

Het Openbaar Ministerie moet de vrouw vervolgen voor moord of doodslag. Maandag is zij opgepakt. ,,Ze moeten nu echt sluitend bewijs hebben, anders hadden ze deze stap niet gezet. Ik vind dat het OM de zaak nu heel goed doet. Daar wil ik ze echt voor complimenteren. Onze lieve Sharleyne krijgen we nooit meer terug. Het gemis is onbeschrijfelijk groot.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.