Vader en vijf kinderen houden zich mogelijk al jaren schuil in kelder in Ruinerwold

In een woning in Ruinerwold zijn zes volwassenen gevonden die daar mogelijk al jaren verbleven. Dat meldt de politie. De politie trof de mensen aan na een tip. De huurder van de woning, een man van 58 jaar, is aangehouden.

De politie meldt dat een persoon aan de bel trok met zorgen over de leefomstandigheden van de aangetroffen mensen.

De politie is naar de woning toe gegaan. „De man wilde niet meewerken aan het onderzoek”, meldt een politiewoordvoerder. Die persoon is aangehouden. Zijn rol wordt nog onderzocht.

Nog veel onduidelijk

Er zijn nog veel vragen, meldt de politie Drenthe. De eerste zorg nu gaat uit naar de familieleden. Wat zich precies in de boerderij heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. „Alle scenario’s staan nog open”, twittert de politie.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, meldde zich gisteren verward bij een kroeg in Ruinerwold.

Een trap naar de kelder

De politie doorzocht de boerderij en ontdekte achter een kast een trap naar een kelder. Daar zouden de vader en nog vijf andere kinderen verblijven, allen tussen de 18 en 25 jaar.

Het gezin hield zichzelf in leven met een groentetuin en een geit. Een buurman dacht dat er alleen een man in de boerderij woonde.

De familie is door de politie opgehaald en naar een recreatiepark gebracht. De kinderen hadden volgens RTV Drenthe geen idee dat er nog andere mensen op de wereld bestonden.

Dit bericht is rond 15 uur aangepast. De politie sprak eerst over de 58-jarige eigenaar, maar meldde rond die tijd dat het gaat om de huurder.

loading

menu