Vader en zoon klaren klus in Emmer Rietplas

In de Kleine Rietplas in Emmen is gisteren voor zwemliefhebbers een ponton geplaatst. Hiermee ging een grote wens van de wijkvereniging Rietlanden in vervulling.

Ze moesten er zo’n tweehonderd kilometer voor rijden, Hans Nout en zijn zoon Paul. Nout senior is eigenaar van het bedrijf Easy Pontons uit het Noord-Brabantse Werkendam en hij had de opdracht gekregen om in de Kleine Rietplas in Emmen een ponton te plaatsen. Een ponton van hard plastic in de vorm van een T. In de regen werd ‘s ochtends het gevaarte in elkaar gezet, maar gelukkig voor het duo bleef het daarna droog.

In de wijk Rietlanden liggen op meerdere plekken bruggetjes over stroompjes die naar de Kleine Rietplas lopen. Daar springen in de zomer geregeld jongeren van af. Dat kan niet alleen gevaarlijk zijn, het leidt ook tot overlast. Zo zijn er jongeren die in tuinen van anderen weer op het droge klauteren. Met de aanschaf van een ponton wil de wijkvereniging de jeugd een alternatief bieden en daarmee ook de overlast op en rondom bruggetjes verminderen.

Aanvankelijk koerste de wijkvereniging op een ponton van 4 bij 4 meter. Op meerdere plekken in Nederland zouden dergelijke objecten in het water liggen. De gemeente reageerde evenwel allesbehalve enthousiast. De vrees bestond dat jongeren onder de ponton belanden en daar niet meer tijdig onder vandaan kunnen komen. In gesprekken met de wijkvereniging noemde de gemeente een trekvlot met kabels als alternatief. Dit vond de wijkvereniging weer niet zo’n goed idee.

Nadat partijen om tafel hadden gezeten, rolde er een voor alle partijen acceptabele oplossing uit. Een ponton in de vorm van een T. De ponton is met kabels en grote blokken beton aan de bodem verbonden. ,,Nee, we gebruiken hiervoor geen ankers. Dat is voor de zwemmers te gevaarlijk’’, verduidelijkt Hans Naut.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.