Vader vermoorde Varscha (14) uit Wildervank zou advocaat moordenaar met dood hebben bedreigd

De vader (56) van de vermoorde Varscha Mohansingh uit Wildervank zou de advocaat van de moordenaar van zijn dochter (14) met de dood hebben bedreigd. Hij moet volgende week voor de politierechter in Assen verschijnen.

Varscha werd in september 2002 vermoord. In de badkamer van haar ouderlijk huis werd zij door verwurging om het leven gebracht. Krish J., eerder een goede vriend van de familie, werd in 2004 door het Gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op het meisje.

Varscha Mohansingh. Foto: Archief DvhN

Nabestaanden

Vorig jaar hoorden de nabestaanden via de media dat J. inmiddels buiten de muren van de tbs-kliniek wordt behandeld en zelfstandig woont. Dat kwam naar buiten na een tbs-verlengingszitting. De vader van het vermoorde meisje zou daarop contact hebben gezocht met de advocaat van J. uit Deventer. Hij zou de raadsvrouw telefonisch ernstig hebben bedreigd.

De vader zou gezegd hebben: ,,Er komt een bom onder je auto, u en de moordenaar zijn hetzelfde. Ik geen kind, jij geen kind. Je bent je leven niet zeker. Jij en je kinderen niet.”

De vader erkent dat hij de advocaat heeft gebeld. Hij ontkent de doodsbedreigingen.

Werkrelatie

De strafzaak zou deze zomer behandeld worden in de rechtbank in Zwolle. Maar die heeft ongeveer een week voor de zitting besloten om de zaak door te verwijzen naar de rechtbank Noord-Nederland om de schijn van partijdigheid te voorkomen. De reden is dat de Overijsselse advocaat, het slachtoffer in dit geval, en de rechters een werkrelatie hebben, omdat ze elkaar geregeld treffen in de rechtszaal.

De zaak wordt volgende week in Assen behandeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.