Vakantieparken De Huttenheugte en Parc Sandur hengelen Green Key certificaat binnen (dankzij elektrische laadpalen, groene stroom en led-lampen)

Center Parcs Parc Sandur. Foto: Center Parcs

Center Parcs De Huttenheugte in Dalen en Parc Sandur Emmen hebben het gouden Green Key certificaat in de wacht gesleept.

De parken voldoen hiermee aan de normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder vallen basis milieunormen, zoals het registreren van en besparen op gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval.

Water zuiveren met UV-installatie

General Managers Harry Bakker van De Huttenheugte en Bert de Groot van Parc Sandur, zijn erg blij met de certificering door Green Key.

,,We doen er alles aan om ons park nóg groener te maken”, zeggen managers Harry Bakker van De Huttenheugte en Bert de Groot van Parc Sandur. ,,Zo hebben we in het afgelopen jaar laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen geplaatst, scheiden we het afval in het park in drie stromen en gebruiken we alleen nog groene stroom. In ons zwembad Aqua Mundo gebruiken we nauwelijks chloor, omdat we het water zuiveren met een speciale UV-installatie.”

Waterbesparende douchekoppen

Center Parcs is sinds 2010 bezig het energieverbruik, waterverbruik en de CO2-uitstoot terug te dringen. Zo beschikken alle huisjes over een slimme thermostaat, waterbesparende douchekoppen en is de verlichting vervangen door ledlampen. Verder is alle elektriciteit afkomstig uit eigen bronnen of wordt groene stroom ingekocht. Op verschillende parken zijn of worden nu zonneparken gebouwd. Het gasverbruik voor verwarmen is drastisch verlaagd, mede dankzij de plaatsing van slimme thermostaten. Verder zijn alle Europese parken uitgerust met elektrische laadstations voor auto’s.

loading

Kwart minder energieverbruik

Alle vakantieparken van Center Parcs moeten in 2022 beschikken over een biodiversiteitsplan. Bovendien moet tegen die tijd sprake zijn van 70 procent CO2-reductie, 25 procent minder energieverbruik, 15 procent minder waterverbruik en moet 60 procent van de afvalstromen gescheiden zijn. Verschillende doelstellingen zijn al een jaar eerder behaald. Alle parken beschikken over een biodiversiteitsplan en het energieverbruik is al 20 procent verder teruggebracht dan verwacht. Deze besparing komt neer op de jaarlijkse energieconsumptie van zo’n 2000 gezinnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe