Van Dijk koopt met fikse korting alsnog postkantoor Coevorden

Na jaren van stilstand komt er nu toch schot in de plannen van Peter van Dijk voor het Coevorder stadshart.

In 2012 tekenden de gemeente Coevorden en de Emmer projectontwikkelaar al een overeenkomst waarin het oude postkantoor, met daarin later het waterschap en gemeenteambtenaren, voor 1 miljoen euro verkocht zou worden. Van Dijk kreeg bovendien nog eens 275.000 euro voor restauratie van het pand, maar de daadwerkelijke verkoop passeerde nooit de notaris. Dit tot ongenoegen van verschillende raadsfracties in Coevorden.

Lager bedrag

De verkoop gaat nu - ijs en weder dienende dan maar - alsnog door, zij het voor een aanmerkelijk lager bedrag dan in 2012. De gemeente doet het pand nu voor 750.000 euro van de hand. Van Dijk wil in het rijksmonument vijftien appartementen bouwen met zorgmogelijkheden.

Het gebouw is in 2009 getaxeerd voor 1.175.000 euro. Volgens Coevorden is de staat van onderhoud sindsdien substantieel verslechterd. Met nog eens de economische crisis er bovenop vindt de gemeente 750.000 euro ‘acceptabel’, zeker omdat in de deal ook de verkoop van de notaristuin ligt besloten, voor 250.000 euro.

Nieuwbouw

Van Dijk wil ook het gebouw van de Rabobank kopen. Op deze plek en de naastgelegen notaristuin wil Van Dijk eveneens nieuwbouw plegen, met commerciële ruimte van maximaal 1400 vierkante meter op de begane grond en maximaal 12 appartementen op de eerste verdieping. Burgemeester en wethouders zijn bereid medewerking te verlenen aan de plannen. De gemeenteraad buigt zich later over mogelijke wijziging van bestemmingsplannen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.