Van Dijk wil snel beginnen met verbouw postkantoor Coevorden

Projectontwikkelaar Peter van Dijk wil zo snel mogelijk beginnen met de verbouw van het oude postkantoor in Coevorden. Donderdag kocht hij het pand aan.

Op papier althans, want de akte moet nog de notaris passeren. Van Dijk kocht eveneens van de gemeente Coevorden de notaristuin, de groenstrook tussen de Rabobank en het parkeerterrein aan de Markt.

Uitstel

De verkoop van het postkantoor stond al vaker op het programma, maar werd meerdere keren uitgesteld. Dit voorjaar vanwege de plannen die Van Dijk heeft met dit prominente gebied in het Coevorder stadshart. Niet alleen vanwege de maximaal 1400 vierkante meter aan winkelruimte die met de overeenkomst gecreëerd zou worden, ook de bebouwing van de notaristuin stuitte Coevordenaren tegen de borst. Hier zou immers water - en daarmee gezelligheid - komen, met het doortrekken van de binnenhaven.

Een bijpraatsessie met de gemeenteraad haalde de meeste kou uit de lucht. Nog niets stond vast, alles was bespreekbaar. De gemeente besloot slechts een deel van de notaristuin te verkopen aan Van Dijk. De Emmer projectontwikkelaar zei donderdag dat die 1400 vierkante meter aan winkels op dit moment niet erg waarschijnlijk is.

Om dit complex te verwezenlijken moet Van Dijk ook het pand van de Rabobank in zijn bezit krijgen. ,,Dat staat over anderhalf jaar op het programma, als de nieuwbouw van de Rabobank in Emmen klaar is. Daar verhuizen de Coevorder backoffice-medewerkers van de bank dan naartoe.’’

Monumentenzorg

De plannen voor het postkantoor zijn nooit betwist, hoewel er nog wel even overlegd moet worden met Monumentenzorg. Die kwam wat onverwacht om de hoek kijken. Van Dijk: ,,Ik ben heel blij dat ze nu meekijken, want dan kunnen we het helemaal honderd procent goed doen.’’ Mede afhankelijk van de adviezen van Monumentenzorg komen in het oude postkantoor en de aanbouw erachter dertien tot vijftien appartementen, mogelijk met zorg. Van Dijk wil die aanbouw inderdaad behouden, om die in een soortgelijke stijl als het oude gemeentehuis op te knappen.

Mede vanwege de bemoeienis van Monumentenzorg duurt het langer voordat Van Dijk daadwerkelijk aan de slag kan. ,,We gaan in overleg alvast wel met de buitenkant beginnen, want de kozijnen moeten hoognodig aangepakt worden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.