Van der Most maakt van Speelstad Oranje pretpark voor volwassen

Hennie van der Most wil van Speelstad Oranje een doe-park voor volwassenen maken, als het asielzoekerscentrum er weggaat.

Het nieuwe park krijgt een minimumleeftijd van 18 jaar. Van der Most spreekt echter van een ouderenpark en stelt dat grootouders met kleinkinderen er niet welkom zullen zijn. ,,Een uniek concept’’, noemt hij het. ,,Er kunnen ook personeelsfeestjes worden gehouden. Ik wil nu eerst met de bevolking in Oranje overleggen. Over drie weken verwacht ik meer te kunnen zeggen.’’

Van der Most wil bij het doe-park ook weer overnachtingsmogelijkheden creëren. De toegangsprijs zal ‘all-inclusive’ zijn. ,,Het wordt geen bejaardenpark’’, aldus Van der Most.

Moeilijke jaren

De 66-jarige ondernemer werd vrijdag kritisch ondervraagd in het radioprogramma ‘Zaken doen met’ van BNR. Hij bekende dat hij met zijn bedrijven een aantal moeilijke, verliesgevende jaren heeft gehad. Nu komt hij er weer wat bovenop.

,,De wereld is echter heel anders dan voor de crisis. De concurrentie is veel heviger geworden. Daarom ben ik heel erg bezig met innoveren.’’

Vluchtelingen

Speelstad Oranje was altijd een pretpark voor de jeugd. Vorig jaar sloot het definitief de deuren. De huisjes op het nabijgelegen bungalowpark verhuurt Van der Most aan het COA, die er vluchtelingen huisvest. Het contract loopt nog tot eind 2017, het COA heeft een optie om het twee jaar te verlengen. Daar hoopt hij ook op. ,,Ik kan dus nog niet zeggen wanneer het doe-park opengaat’’, zei Van der Most.

De ondernemer uit Slagharen heeft goed verdiend aan het contract met het COA, erkende hij. Het bungalowpark bij Oranje telt 1400 plaatsen, maar daarvan is ongeveer de helft bezet.

Van der Most is ooit begonnen met een staalconstructiebedrijf. Hij verwierf bekendheid toen hij oude leegstaande complexen opkocht, zoals de kerncentrale bij het Duitse Kalkar en de watertoren bij Nieuwleusen om er attracties van te maken. Omroep Max zette hem in als bedrijvendokter, die onder de titel ‘Operatie Van der Most’ noodlijdende middenstanders te hulp schoot. De afgelopen jaren heeft Van der Most het zelf ook zwaar gehad. ,,Ook ik heb te maken met dalende prijzen en scherpe concurrentie’’, aldus Van der Most.

Beluister hier het radiofragment.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.