Harma van der Roest (D66) stopt als raadslid in Midden-Drenthe (en gaat samenwonen met burgemeester Marco Out van Assen)

Harma van der Roest. Foto: D66

Na bijna elf jaar stopt Harma van der Roest (D66) als raadslid in Midden-Drenthe. Ze verhuist naar Assen waar ze gaat samenwonen met de Asser burgemeester Marco Out.

Van der Roest, die eerder dit jaar al haar fractievoorzitterschap overdroeg aan Arnoud Knoeff, diende haar ontslagbrief donderdag voorafgaand aan de gemeenteraad in bij burgemeester Mieke Damsma van Midden-Drenthe.

Snel opvolger

Met opzet noemde het scheidend raadslid geen vertrekdatum in haar ontslagbrief. ,,Nu kan de burgemeester direct de procedure voor mijn opvolging in gang zetten. Had ik mijn vertrek per 1 januari aangekondigd, dan had ze tot die datum moeten wachten. Ik hoop dat er vóór de raadsvergadering van januari een opvolger is. Ja, dan is dit mijn laatste vergadering in de raad van Midden-Drenthe geweest. Maar het is prima zo.’’

‘Géén raadslid in Assen’

Van der Roest en Out hebben samen een huis gekocht. Wanneer de verhuizing naar Assen is, staat nog niet vast. Van der Roest wilde in elk geval tijdig haar ontslag indienen. Omdat haar partner burgemeester van Assen is, ligt het raadslidmaatschap in de Drentse hoofdstad niet voor de hand. ,,Nee, dat lijkt me niet handig. Ik blijf bestuurder van de Drentse afdeling van D66 en verder zie ik wel wat er op mijn pad komt.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe