Van kindersekstoerisme verdachte psychiater krijgt ontslag

De van kindermisbruik verdachte kinderpsychiater Piet Hein van T., is door zijn werkgever Therapeuticum in Joure op non-actief gezet. Het contract met de zzp'er wordt ontbonden.

,,We gaan kijken hoe we zijn afspraken de komende weken kunnen invullen'', zegt directeur Dorine Abbink. De man werkte ruim vijf jaar voor Therapeuticum en zou volgende week terugkeren van zijn vakantie in Nepal.

Hij werkte van 2005 tot eind vorig jaar voor in deeltijd als kinder- en jeugdpsychiater in Emmen, Meppel en Hoogeveen.

Van T. stond bekend als een 'heel goede kinderpsychiater'. De kans dat hij zich in de Jouster praktijk aan kinderen heeft vergrepen, lijkt Abbink klein. ,,Wij werken standaard met zijn tweeen, omdat het complexe zaken zijn.''

Ze heeft nooit klachten over hem binnengekregen. Ook naar aanleiding van zijn aanhouding meldden zich nog geen verontruste ouders. Wel krijgt Therapeuticum meelevende reacties, varierend van 'wat erg voor jullie'  tot 'dit hadden we nooit achter hem gezocht'.

Ongelooflijk geschrokken

De medewerkers van Therapeuticum kwamen zaterdag bijeen. ,,We zijn met zijn allen ongelooflijk geschrokken'', aldus Abbink. ,,We zijn een klein team en hebben een enorme vertrouwensband.''

De man vertelde zijn collega's met enthousiasme over zijn trips naar Nepal en de dingen die hij financieel ondersteunde.

Ook justitie, politie en de burgemeesters van De Fryske Marren en Ooststellingwerf zaten vanwege de arrestatie van de vermeende kindersekstoerist in Joure rond de tafel.

Twee gezichten

Van T. had mogelijk twee gezichten, liet de officier van justitie weten. Een uitgestreken in Nederland, terwijl het buitenland zijn perverse kant te zien kreeg. De man werd donderdag op zijn hotelkamer in de Nepalese hoofdstad Kathmandu betrapt terwijl hij seks had met een vijftienjarige jongen.

menu