VanSlag Borger draagt vrijwilligersprijs op aan Annemiek Schepers

Cultuurpodium VanSlag in Borger. Foto Henk Eggens

Cultuurpodium VanSlag in Borger kreeg zaterdag de vrijwilligersprijs 2017 van de Partij van de Arbeid Borger-Odoorn uitgereikt. ,,Onze mensen verdienen het.”

Directeur Henk Eggens van VanSlag nam de prijs in ontvangst in het dorpshuis in Valthe. Hij droeg de prijs op aan Annemiek Schepers, de vrijwilligster die vorig jaar overleed.

Eggens ging met een oorkonde, dinerbon en bos bloemen naar huis. Het theater in de oude kerk van Borger heeft 23 vrijwilligers. ,,Ik denk niet we met de dinerbon met z’n allen kunnen eten”, grapt Eggens, maar hij is erg blij met de erkenning.

Bezoekers uit Keulen

VanSlag heeft in het vijfjarige bestaan aardig aan de weg getimmerd. ,,We zijn een klein podium, maar met bezoekers die ver van buiten Borger komen. Ook vanuit Duitsland weten mensen ons te vinden. Als je in Keulen woont, is Borger dichterbij dan Munchen.”

VanSlag heeft de afgelopen jaren aansprekende artiesten naar Borger weten te halen. ,,Anna Popovic trad op tijdens het Bluesfestival in Grolloo, maar is ook twee keer bij ons geweest. Laurence Jones was ook bij ons. Dat is toch opmerkelijk voor een zaaltje waar 200 mensen in kunnen.”

Kerk

De locatie in Borger is bijzonder. Eggens: ,,Ik heb me daar laatst eens in verdiept. De kerk is gemaakt om mensen te verbinden. Dat is wat wij nu ook doen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe