Vanboeijen: wat gebeurde er tot nu toe?

Gedwongen ontslagen en plotseling vertrekkende bestuurders. De zorggroep voor mensen met een verstandelijke beperking is de afgelopen weken bijna onafgebroken in het nieuws. Verslaggevers Daniëlle Molenaar en Hilbrand Polman volgen de zaak voor deze krant. De artikelen die zij schreven vormen de basis van dit overzicht.

Zorggroep Vanboeijen

Zorggroep Vanboeijen is een zorginstelling voor kinderen, jongeren, volwassen en ouderen met een verstandelijke beperking. De instelling biedt zorg aan meer dan 700 mensen met een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Er werken zo’n 1600 mensen op locaties in onder andere Assen, Anderen, Broekhuizen, Grolloo, Havelte, Hoogeveen, Meppel, Roden en Steenwijk.

De organisatie en de hoofdrolspelers

De dagelijkse leiding van de zorggroep is in handen van het managementteam, dat bestaat uit de directeur en drie managers. Karin van der Vries is regiomanager Noord en Zuid, Karin Verkerk heeft de regio's Noord en Park Diepstroeten onder haar hoede. Ben van Kessel is sinds eind februari interim-directeur van de zorggroep.

De zeven leden tellende raad van toezicht, sinds 1 februari 2016 onder voorzitterschap van Janny Vlietstra, ziet toe op het beleid van het managementteam en benoemt ook de leden van het mt. 

Daarnaast hebben de medezeggenschapsraad, de cliëntenraad en de verwantenraad inspraak in het beleid van het managementteam. De schakel tussen deze drie organen en het managementteam is de raad van toezicht, die periodiek overleg voert met de verschillende belangengroepen. 

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.