Vanboeijen wint award voor online platform

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen straks dankzij ‘Huis Vanboeijen’ ook online communiceren. Het bijzondere digitale platform heeft een internationale prijs gewonnen: de Silver Award van de Step Two Intranet Awards.

Ontwikkelaar Triptic gaf het digitale platform Huis Vanboeijen vorm in samenwerking met de gelijknamige Drentse zorgorganisatie. Het wordt komend jaar geopend. Er wordt veel gebruikgemaakt van foto’s en pictogrammen, de teksten zijn maar kort.

Met behulp hiervan kunnen cliënten met anderen van hun woon- of werklocatie online communiceren. Ze kunnen met hun iPad langs dezelfde weg ook contact leggen met familie, begeleiders en vrijwilligers. Ze delen hun dagelijkse belevenissen en ervaringen in een veilige intranet-omgeving.

Bestuurder Annette Imhof van Vanboeijen is verguld met de prijs. ,,We zijn er vooral zo blij mee omdat deze baanbrekende digitale voorziening vooral ten dienste staat van onze cliënten.’’ Ze verwacht dat Huis Vanboeijen de samenwerking en zelfredzaamheid van cliënten, familie en begeleiders versterkt.

Huis Vanboeijen vergroot de contactmogelijkheden en werkt snel en efficiënt. Cliënten, hun familie, begeleiders en vrijwilligers zijn vanaf de startfase betrokken geweest bij het ontwerp en de inrichting van het platform.

De Intranet & Digital Workplace Award van organisatie Step Two Designs is een wereldwijde prijs. Hij geeft een podium aan inspirerende intranetten, die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan een effectieve manier van werken. Andere award-winnaars zijn Philips, Deutsche Telekom en Heineken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.