Vandaag uitspraak in zaak Djamila: eis tien jaar cel en tbs

Welke straf krijgt de 47-jarige Freddy D. opgelegd voor het ombrengen van de 12-jarige Djamila Marissen uit Hoogeveen? Dat blijkt vandaag. Om 13.00 doet de rechtbank in Assen uitspraak.

Tegen D. werd twee weken geleden tien jaar cel met tbs geëist bij een emotionele rechtszitting in Assen.

Freddy D. doodde Djamila (12) om eigen gedrag te verhullen: eis tien jaar cel en tbs
Lees verder

D. wurgde het meisje in oktober vorig jaar. Dat gebeurde in natuurgebied De Zwarte Dennen in Punthorst bij Staphorst. Voorafgaand had hij ontuchtelijke handelingen gepleegd in bijzijn van het meisje.

'Verbloemen'

D. heeft volgens de Officier van Justitie het meisje gewurgd om te verbloemen dat hij ontuchtelijke handelingen in haar bijzijn pleegde. Hij wordt daarom verdacht van gekwalificeerde doodslag: het doden van het slachtoffer om een ander misdrijf te verhullen.

D. was bij de politie bekend vanwege meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Hij zou eerder in de auto jonge meisjes hebben achtervolgd. ,,Ik ben geen pedo. Ik was in de war”, riep D.

Autismestoornis

Volgens deskundigen heeft D. een autismestoornis en functioneert de verdachte op het niveau van een kind van zeven tot twaalf jaar. Hij heeft daarom een tbs-behandeling nodig.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.