Vastgoedbedrijf voelt zich aan de kant gezet in Roden

Vastgoed De Friesche Wouden voelt zich door de gemeente Noordenveld aan de kant gezet. Het bedrijf dreigt fors te verliezen op grond in Roden-Zuid.

De projectontwikkelaar heeft een brief op poten gestuurd naar de gemeenteraad, omdat haar geen mening is gevraagd over de nieuwe omgevingsvisie voor Noordenveld. Vastgoed De Friesche Wouden had in 2008 bijna acht hectare grond gekocht tussen de Hullenweg en de Kaatsweg in Roden-Zuid. Dat zou gebeurd zijn op verzoek van B en W van Noordenveld in het kader van de destijds grootschalige woningbouwplannen in de regio Roden-Leek.

Roden-Zuid stond toen ook op de nominatie woonwijk te worden en de gemeente kon niet alles zelf kopen. „Er is voor zeer grote bedragen in onderlinge afstemming geïnvesteerd in grondposities. Echter door het intreden van de crisis in combinatie met het vertrek van burgemeester Hans van der Laan en wethouder Jacob Dam ging er een andere wind waaien....Wij worden nu in de hoek gezet alsof er nooit sprake is geweest van enige samenwerking.

‘Groene zone’

Met de omgevingsvisie die de raad komende woensdag vast gaat stellen hebben de eigendommen van De Friesche Wouden in het gebied rond De Noorderkroon geen woningbouwlocatie meer maar ‘groene zone’. Voor de vastgoedonderneming is dat niet minder dan een ramp. De gronden zijn voor 4,4 miljoen euro aangekocht en als er geen ontwikkeling mogelijk is leidt het bedrijf een miljoenenschade.

Het bedrijf vindt dan ook die groene zone een slecht idee en denkt eerder aan landelijk wonen. De huizenbouw wordt dan ondergeschikt aan de natuur. Het plan zou dan samen met de gemeente, zorgcentrum De Noorderkroon, camping Dorado en woningcorporatie Woonborg ontwikkeld moeten worden.

De brief klinkt als een stem uit het verleden, toen er nog sprake was van een gigantische groeiverwachting voor de regio Assen-Groningen. Dat plan was aanleiding voor het ontstaan van Lijst Groen Noordenveld. Het toeval wil dat het recente rumoer over de integriteit van CDA-raadslid Holman betrekking heeft over dezelfde gronden. B en W van Noordenveld willen nog geen commentaar geven op de brief.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.