Veel animo onder werklozen voor chauffeursopleiding

Onder werklozen uit de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe en Wolden is veel animo voor een opleidingstraject tot vrachtwagenchauffeur.

Op een recent gehouden informatiebijeenkomst van de gemeenten, uitkeringsinstanties en werkgevers kwamen 35 mensen af. ,,Dat is meer dan verwacht”, zegt de Hoogeveneense wethouder Anno Wietze Hiemstra (CDA). ,,Het grote verschil tussen vroeger en nu is dat wij ons nu gezamenlijk richten op álle werkzoekenden, waar dat voorheen versnipperd was. ,,De opleidingstrajecten zijn er vooral om de drempel naar werk te verkleinen”, legt hij uit.

Naast het opleidingstraject voor chauffeurs leidde het intensieve samenwerkingsverband, dat afgelopen voorjaar van start ging, al tot een project voor asielzoekers met een verblijfsvergunning. Dertig statushouders werken sinds vorige week bij werkvoorziening Alescon. Daarnaast wordt in samenwerking met het Alphacollege een verkorte opleiding tot meubelstoffeerder aangeboden. Gesprekken met assurantiekantoren over een speciale opleiding voor werkzoekenden zijn in volle gang. ,,We hopen dat dat traject dit najaar van start kan gaan.”

De chauffeurs in spe zijn al begonnen met het vervolgtraject. Dat bestaat uit individuele gesprekken, een medische keuring en een geschiktheidstest. Hiemstra hoopt dat de eerste chauffeurs voor het eind van het jaar op de weg te vinden zijn. ,,Sommigen moesten alleen nog maar een code 95-papiertje halen. Dat schijnt niet zo ingewikkeld te zijn. Ja, ook ik heb weer veel geleerd”, lacht hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.