De verbouw van de voormalige christelijke basisschool De Hille in Barger-Compascuum tot woongebouw is begonnen. In het pand aan de Pastoor Vroomstraat komen vier bungalows.

,,Anderhalve week geleden hebben we de sleutel gekregen’’, zegt Joerik Grummel van Vodoz Makelaardij Klazienaveen. Dit bedrijf kocht het leegstaande schoolgebouw eerder dit jaar van de gemeente Emmen. De vier bungalows die in de oude school moeten komen, zijn al verkocht.

Drie van de vier kopers komen uit Barger-Compascuum. Geen van hen kreeg vroeger les in de in 2015 gesloten christelijke basisschool.

Ook al liefhebbers voor bungalows op het terrein ernaast

De vier woningen krijgen een eigen entree, een eigen oprit en een eigen tuin. ,,Vier bungalows onder één dak’’, verduidelijkt Grummel. ,,Om het gebouw komt een nieuwe schil, maar de contouren blijven wel hetzelfde.’’ De bedoeling is dat de huizen voor de zomer van 2021 worden opgeleverd.

loading


Naast het pand ligt een terrein dat ook door Vodoz is gekocht. Daar worden nog twee bungalows gebouwd. ,,Dat is fase twee. Ook daar hebben zich al liefhebbers voor gemeld’’.

95 jaar protestants-christelijk onderwijs

De Hille ging op slot vanwege een gebrek aan leerlingen. Hiermee kwam er een eind aan 95 jaar protestants-christelijk onderwijs in Barger-Compascuum. Het circa tweeduizend tellende dorp heeft sinds de sluiting van De Hille nog één basisschool over: De rooms-katholieke Sint Theresiaschool aan de Postweg.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe