Veel animo voor woonbuurtje op Marktplein in Klazienaveen

Er is grote belangstelling voor het nieuwe buurtje dat aan het Marktplein in Klazienaveen wordt gebouwd. Op alle 8 huizen is een optie genomen en er is inmiddels een wachtlijst.

Dit zegt Bennie Tenfelde uit Klazienaveen, die samen met plaatsgenoot Thieme Groote het project ontwikkelt. Als alles meezit, zijn de verplichte procedures medio dit jaar afgerond en kan er meteen daarna worden begonnen met bouwen. Zijn alle huizen opgeleverd, dan gaat de gemeente Emmen aan de slag om het openbare terrein in de omgeving op te knappen.

Politiebureau en Astra

De huizen zijn bedoeld voor 50-plussers en verrijzen op en rond het terrein waar eerder sociaal-cultureel centrum De Snikke stond. Dit in 1973 gebouwde pand tegen over het politiebureau en bioscoop Astra werd in 2016 gesloopt. Samen aan de Markt, zo heet het project. De vraagprijs van de woningen ligt tussen 279.000 en 328.000 euro. Alle huizen hebben een slaap- en badkamer beneden. Op de eerste etage is plek voor twee slaapkamers.

Inloop trok zo’n 150 bezoekers

Belangstellenden konden zich donderdagavond tijdens een inloopbijeenkomst laten informeren. Zo’n 150 mensen, onder wie veel buurtbewoners, kwamen hiervoor naar het Esdal College in Klazienaveen. Tenfelde en Groote, die zich verenigd hebben in het bedrijf GT Invest BV, gebruiken voor hun plan een deel van het gebied bij het Marktplein. Het gaat om het terrein waar eerder De Snikke en de eind 2008 afgebrande jeugdsoos Sparrow stonden. Het gedeelte tussen The Corner/Eetcafé Zus & Griet en de Nederlands Hervormde Kruiskerk aan de Omloop blijft onbebouwd en beschikbaar voor parkeren en evenementen. Het gaat hierbij om maximaal acht evenementen per jaar, inclusief de kermis.

Nieuwe weg met bomen over Marktplein

De gemeente heeft nog geen definitief plan vastgesteld voor de herinrichting van het openbare gebied. De bezoekers van de inloop kregen twee varianten met verschillende verkeersstromen gepresenteerd. De eerste optie betreft handhaving van de huidige situatie, waarbij automobilisten via de Van Echtenstraat langs het Marktplein richting de straat De Kap rijden. Optie twee gaat uit van de aanleg van een nieuwe weg met bomen over het Marktplein, van de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat naar De Kap. De laatstgenoemde variant kreeg donderdagavond verreweg de meeste steun. Dit is overigens ook de voorkeursvariant van de plaatselijke Dorpsraad, die bouwplan omarmt.

Blijdschap: geen hoogbouw

Voor het ontwerp heeft GT Invest BV het Zwartemeerse bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Walda in de arm genomen. In het voortraject waren de direct omwonenden al eerder geïnformeerd. Tenfelde: ,,Meerdere mensen gaven toen al aan blij te zijn dat er geen hoogbouw komt.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.