Veel steun bij stempelen broers Isaacs

Vooraf was het gissen hoeveel mensen om acht uur ‘s ochtends naar het politiebureau in Assen zouden komen om de broers Isaacs te steunen. Elke dinsdag moeten Prosper en Darlington Isaacs een stempel halen omdat ze na vijftien jaar nog geen verblijfsvergunning hebben.

Een hel, noemden ze dit eerder in deze krant. Dinsdagmorgen wachtten ze tussen zestig mensen die hen steunen. ,,Dat biedt hoop’’, zegt Prosper. ,,Ongelofelijk’’, vindt Darlington.

Al om kwart voor acht stond er een flinke groep voor het politiebureau te wachten. ,,Ik voel me al tijdens machteloos over ons uitzetbeleid’’, zegt Yvonne Morsett. ,,Ik vind het schaamteloos wat deze jongens worden aangedaan. Ik hoop dat deze actie ze een beetje steun biedt.’’ De stempelactie werd op Facebook aangekondigd.

Een half uur later stapte de eerste broer naar binnen. ,,Als ze gezamenlijk naar binnen stappen is de kans op uitzetting groter. Dan zien we ze misschien niet meer terug omdat ze worden opgepakt’’, zegt Luc Rengers, PvdA-raadslid en al vijftien jaar steun en toeverlaat van de broers. ,,En ja, dat kan echt gebeuren.’’

De komende weken hoopt Rengers dat er elke dinsdag meer mensen naar het politiebureau komen om de broers te steunen. Op 27 september vertrekt een bus met actievoerders naar Den Haag om daar een handtekeningactie met ruim 8500 krabbels aan te bieden. Doel: zorgen dat Prosper en Darlington een verblijfsvergunning krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.